Ισπανία: Η κυβέρνηση «καρατομεί» τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά τον σάλο με το φιλί

«Η κυβέρνηση θα λάβει οποιαδήποτε ενέργεια για να τον παραιτήσει», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Ισπανίας, αναφορικά με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου που φίλησε στο στόμα ποδοσφαιρίστρια.

Ισπανία: Η κυβέρνηση «καρατομεί» τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά τον σάλο με το φιλί

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ισπανίας, Τερέζα Ριμπέρα, δήλωσε την Παρασκευή (25/08) ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να εκδιώξει τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος αρνήθηκε να παραιτηθεί, μετά από τον σάλο που προκλήθηκε όταν φίλησε στο στόμα την Τζένι Ερμόσο.

Σε ομιλία του μετά από το περιστατικό, ο Ρουμπιάλες είπε ότι δεν θα παραιτηθεί παρά τις αντιδράσεις και τις επικρίσεις εναντίον του, αφότου φίλησε στο στόμα την ποδοσφαιρίστρια Τζένι Ερμόσο.

Μιλώντας στο POLITICO, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ισπανίας χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ρουμπιάλες, αλλά και τα σχόλια που έκανε αργότερα, «επαίσχυντα» και «απαράδεκτα».

«Κανείς που το κάνει και το λέει αυτό δεν μπορεί να είναι σε θέση να εκπροσωπήσει οποιοδήποτε ίδρυμα», είπε η Ριμπέρα σε μήνυμά της. «Καμία γυναίκα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο. Κανείς δεν μπορεί να το αποδεχτεί αυτό ως «κανονικό» τρόπο συμπεριφοράς. Ο Ρουμπιάλες δεν θα πρέπει να παραμείνει άλλο στην εξουσία και η κυβέρνηση θα λάβει οποιαδήποτε ενέργεια για να τον παραιτήσει».

Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Αγγλίας.

Την ώρα της απονομής των μεταλλίων ο Ρουμπιάλες αγκάλιασε την Ερμόσο, τη φίλησε στο μάγουλο και στη συνέχεια στο στόμα, με τη χειρονομία αυτή να προκαλεί σάλο και πολλές συζητήσεις.

Η Ισπανίδα ρωτήθηκε για το φιλί από τους δημοσιογράφους, δηλώνοντας: «Ε... ναι, δεν μου άρεσε».

Πηγή: news247.gr