Φωτιές: Απειλείται ο Εθνικός Δρυμός στην Πάρνηθα - Πέμπτη μέρα πύρινης κόλασης στην Αλεξανδρούπολη

Σε πύρινο κλοιό η Αττική, με τη φωτιά να καίει στους πρόποδες της Πάρνηθας και να δίνεται μεγάλη μάχη από τις δυνάμεις ώστε να μην επεκταθεί στον Εθνικό Δρυμό. Στις φλόγες για πέμπτη μέρα η Αλεξανδρούπολη. Βελτιωμένη η κατάσταση στη Βοιωτία.

Φωτιές: Απειλείται ο Εθνικός Δρυμός στην Πάρνηθα - Πέμπτη μέρα πύρινης κόλασης στην Αλεξανδρούπολη

Ακόμα μία εφιαλτική νύχτα έζησε η χώρα, με τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς να μαίνονται και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά έφτασε τη νύχτα στους πρόποδες της Πάρνηθας, όπου πλέον υπάρχει μεγάλη αγωνία για την κατεύθυνσή της και δίνεται μεγάλη μάχη ώστε να μην περάσει στον Εθνικό Δρυμό. Μάλιστα, τις πρώτες πρωινές ώρες η φωτιά επεκτάθηκε και στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Τη νύχτα επιχειρούσαν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας θα συνδράμουν και οι εναέριες δυνάμεις, ώστε να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς, χωρίς ωστόσο οι άνεμοι να ευνοούν.

Φωτιές: Αγωνία στην Πάρνηθα, απειλείται ο Εθνικός Δρυμός - Πέμπτη μέρα πύρινης κόλασης στην Αλεξανδρούπολη
AP

Νωρίτερα την Τρίτη είχαν εκκενωθεί οι περιοχές Άνω Λιοσίων, Πανοράματος, Γεννηματά και Κανάλα με μήνυμα από το 112. Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης κοντά στην ιστορική Μονή Κλειστών και λόγω των δυνατών ανέμων υπήρξε άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικής και αστυνομίας για να απεγκλωβίσουν τις μοναχές και τον κόσμο από το μοναστήρι.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής λόγω της πυρκαγιάς

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή της Φυλής προχώρησε η αστυνομία λόγω πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων:

-Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,

-Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,

-Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,

-Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.

Συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας:

-Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,

-Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,

-Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,

-Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,

-Από την πλατεία Φυλής,

-Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),

-Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι».

Πέμπτη ημέρα μάχης στον Εβρο

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στον Εβρο, όπου εκτός από τους οικισμούς πέριξ της Αλεξανδρούπολης, μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί και στο δάσος της Δαδιάς, όπου χθες βρήκαν τραγικό θάνατο 18 άτομα. Οι επιχειρήσεις της πυροσβεστικής συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα.

Κοντά σε σπίτια οι φλόγες στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο

Στο μέτωπο της Πάρνηθας, οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια οι φλόγες στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο, στο Μενίδι. Για τον οικισμό έχει δοθεί εντολή εκκένωσης.

Βελτιωμένη η εικόνα στον Ασπρόπυργο

Καλύτερη είναι η εικόνα στον Ασπρόπυργο, όπου υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή

Yπό έλεγχο η φωτιά στη Σαμοθράκη

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μήνυμα μέσω 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Κορφούδι Σαμοθράκης προκειμένου να απομακρυνθούν προς το λιμάνι στα Θέρμα. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κορφούδι απομακρυνθείτε προς Λιμένα Θέρμα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών». Τα ξημερώματα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο