Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Οι φλόγες πλησιάζουν οικισμούς της Ροδόπης (vid)

Μαίνεται η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη την ίδια ώρα που απειλούνται και οικισμοί της Ροδόπης

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Οι φλόγες πλησιάζουν οικισμούς της Ροδόπης (vid)

Συνεχίζεται η «μάχη» με τις φλόγες σε όλα τα πύρινα μέτωπα της Ροδόπης: σε Νέα Σάντα, Μαρώνεια, Γρατινή, Μέγα Πιστό.

Στα Πετρωτά πλησιάζει η φωτιά από την Αλεξανδρούπολη. Κλειστή παραμένει η Εγνατία οδός μεταξύ Ροδόπης και Έβρου και έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων

Λίγο πριν τις 17:00 οι κάτοικοι της Γρατινής ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την Κομοτηνή.

Οι νέες εστίες και οι αναζωπυρώσεις κρατούν σε διαρκή ετοιμότητα όλες τις δυνάμεις της Ροδόπης. Έξι οχήματα της ΠΥ και δώδεκα άτομα επιχειρούν σε Φιλύρα και Αρριανά, 22 στο Μίσχο με επτά οχήματα. Στο πλευρό των πυρόπληκτων που δοκιμάζονται Περιφέρεια αν. Μ.Θ. και δήμοι.

Σύμφωνα με δηλώσεις της ειδικής συμβούλου της Περιφέρειας αν.Μ.Θ., Ζωής Κοσμίδου το πύρινο μέτωπο στη Γρατινή, αλλά και αυτά σε Μαρώνεια και Σάπες εξελίσσεται ομαλά διαβεβαιώνοντας ότι δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα προληπτικά μέτρα.

Είκοσι πέντε νεφροπαθείς από τη γειτονική Αλεξανδρούπολη και συνοδοί τους φιλοξενούνται στο Πολυλειτουργικό του δήμου Κομοτηνής, με το κτίριο του Μεγάρου Μουσικής να είναι επίσης σε ετοιμότητα.

Πηγή: ertnews.gr