Εθνική Οδός: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του βυτιοφόρου - Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα

Τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών που είχαν εγκλωβιστεί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου μετά από φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο όχημα.

Εθνική Οδός: Ολοκληρώθηκε η μετάγγιση του βυτιοφόρου - Άνοιξε το ρεύμα προς Αθήνα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη διαδικασία μετάγγισης των 7,5 τόνων υγραερίου από το βυτιοφόρο.

Έχει ανοίξει το ρεύμα προς Αθήνα στη νέα Εθνική Οδό. Κλειστό παραμένει το ρεύμα προς Κόρινθο αν και ολοκληρώθηκε η διαδικασία, καθώς πρέπει να μετακινηθεί το βυτιοφόρο και να καθαριστεί ο δρόμος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπήρχε κίνδυνος έκρηξης, και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.

Λόγω της διακοπής της κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν ουρές χιλιομέτρων τόσο στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών-Κορίνθου όσο και στο ρεύμα εισόδου με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία αρκετών οδηγών, καθώς τα οχήματα τους έμειναν ακινητοποιημένα.

Παράλληλα στα ΚΤΕΛ Κορίνθου ακινητοποιήθηκαν πάνω από 12 λεωφορεία γεμάτα με επιβάτες με προορισμό προς την Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να υπακούουν τις υποδείξεις των Αρχών, ενώ τόνισε ότι οποιοσδήποτε πολίτης που είναι στο αυτοκίνητο του και χρειάζεται βοήθεια μπορεί να καλεί το 100.

Πηγή: skai.gr