Ο Κροάτης πρωθυπουργός «αδειάζει» τον πρόεδρο Μιλάνοβιτς: «Στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης»

Διαφορετική στάση από τον πρόεδρο Μιλάνοβιτς κράτησε ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Πλένκοβιτς.

Ο Κροάτης πρωθυπουργός «αδειάζει» τον πρόεδρο Μιλάνοβιτς: «Στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης»

Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, πήρε θέση για το ζήτημα των προφυλακισθέντων Κροατών χούλιγκαν μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε αντίθεση με τον πρόεδρο της χώρας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος έκανε λόγο για «αιχμαλώτους πολέμου», ο Αντρέι Πλένκοβιτς τόνισε πως η υπόθεση είναι στα χέρια των Ελλήνων εισαγγελέων, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στις Αρχές να απελάσουν το συντομότερο δυνατό την πλειοψηφία των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Κροατίας δήλωσε: «Κατηγορούνται για τρία εγκλήματα: συνεργασία με εγκληματική οργάνωση, υλικές ζημιές και τραυματισμό. Πρόκειται για σοβαρά εγκλήματα και ένας άνθρωπος σκοτώθηκε. Δεν γίνεται να κατηγορηθούν για τον θάνατο και οι εκατό. Απευθύνουμε έκκληση στις ελληνικές Αρχές να ολοκληρώσουν τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό και η συντριπτική πλειοψηφία των Κροατών πολιτών να απελαθούν στην Κροατία».

«Πρέπει να θυμόμαστε», συμπλήρωσε «ότι αυτό είναι στα χέρια των Ελλήνων εισαγγελέων και της δικαιοσύνης, όχι στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας».

Πηγή: cnn.gr