Νέα Φιλαδέλφεια: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βίντεο και εξέταση dna (vids)

Στη φυλακή οι Κροάτες οπαδοί – Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βίντεο και εξέταση dna

Νέα Φιλαδέλφεια: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ βίντεο και εξέταση dna (vids)

Το δρόμο για τις φυλακές παίρνουν και οι τελευταίοι χούλιγκαν μετά την απολογία τους. Οι ισχυρισμοί τους ότι δεν είχαν καμία σχέση με τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έπεισαν τους τρεις ανακριτές που τους έκριναν προφυλακιστέους. Πλέον το βάρος της έρευνας πέφτει στον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη, ο οποίος, σύμφωνα με τους συνηγόρους, διακρίνεται στα βίντεο ντοκουμέντα από την καταδρομική επίθεση των Κροατών οπαδών.

Κλειδί για τις Αρχές θεωρείται η στιγμή της δολοφονίας του μαχαιρώματος του Μιχάλη αλλά μέχρι στιγμής από το βιντεοληπτικό υλικό δεν προκύπτει αυτό. Οι αστυνομικοί αναλύουν ξανά και ξανά τα βίντεο που έχουν στην κατοχή του ενώ συλλέγουν κι άλλα. Παράλληλα αναμένεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συλληφθέντων και αυτό γιατί από τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας που ενεργοποιήθηκαν στην περιοχή την επίμαχη ώρα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, ίσως προκύψουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην συμπλοκή και τα επεισόδια εκτός των 105 συλληφθέντων.

Όπως δείχνει το βίντεο, η ώρα είναι 23.08 και το Κροατικό τάγμα εφόδου, ορμά στο γήπεδο της ΑΕΚ διαλύοντας τον περιβάλλοντα χώρο. Κυνηγούν, χτυπούν όποιον βλέπουν μπροστά τους και σκορπούν τον τρόμο. Με ξύλα, λοστούς, στιλέτα και φωτοβολίδες στα χέρια, με κουκούλες και κράνη στο κεφάλι. Οπαδοί της ΑΕΚ τρέχουν να ξεφύγουν. Πέφτουν φωτοβολίδες. Οι νεοναζί χούλιγκαν συνεχίζουν να τους κυνηγούν.

Λίγο νωρίτερα, έφταναν στο γήπεδο, ανενόχλητοι. Σαν κανονικός στρατός. Ο ένας δίπλα στον άλλο. Όλοι μαυροντυμένοι, με κουκούλες, καπέλα και κράνη. Με ξύλα, λοστάρια και άλλα μεταλλικά αντικείμενα. Κινήθηκαν αθόρυβα και έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο. Το σκηνικό που ακολουθεί θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Στο κατόπι τους με φακούς στα χέρια μια μικρή ομάδα της ομάδας Δράση. Με φακούς στα χέρια, χωρίς να επεμβαίνουν. Οι Κροάτες διένυσαν συνολικά 1500 χιλιόμετρα από την πατρίδα τους, με σκοπό να σκοτώσουν.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, αναλύουν δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το βιντεοληπτικό υλικό με την φωτογραφία που βλέπετε να φαίνεται πως λίγο πριν τη μοιραία μαχαιριά, οι άνανδροι οπαδοί ξυλοκόπησαν τον Μιχάλη με ρόπαλα. Ο άτυχος 29χρονος προσπάθησε να ξεφύγει όμως λίγα μέτρα πιο μετά, το μαχαίρι του δολοφόνου του κόβει την αρτηρία του χεριού οδηγώντας τον στο θάνατο.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια δικηγόρου κατηγορουμένου: «Yπάρχει βίντεο από το γήπεδο της ΑΕΚ ιδιαίτερης ευκρίνειας που μέσα στο σκοτάδι κατάφερε.. το βίντεο από αυτό τη καταγραφή δείχνει τη στιγμή που ο ένας μαχαιρώνει τον αείμνηστο Μιχάλη. Είναι συγκλονιστικό το βίντεο».

Από την πλευρά του ο Βασίλειος Νούλεζας, δικηγόρος Κροάτη κατηγορούμενου δήλωσε: «Φαίνεται πάντως ότι είναι ένας ψηλός και αρκετά εύσωμος άνδρας».

Πηγή: ertnews.gr