ΑΑΔΕ: Απόβαση στα νησιά με ηλεκτρονικούς ελέγχους

Κλιμάκια της φορολογικής διοίκησης αναμένεται να εξορμήσουν στα νησιά και να ξεκινήσουν ελέγχους με ψηφιακά μέσα και επιτόπου ηλεκτρονική επιβολή προστίμων

ΑΑΔΕ: Απόβαση στα νησιά με ηλεκτρονικούς ελέγχους

Παράλληλα με το… κυνήγι της ξαπλώστρας που βρίσκεται σε εξέλιξη στις παραλίες σε όλη την Ελλάδα, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ ελέγχουν και αν κόβονται αποδείξεις.

Η φορολογική διοίκηση καταβάλλει προσπάθεια με κάθε τρόπο για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα εκτεταμένης φοροδιαφυγής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να διασφαλίσει υψηλές εισπράξεις ΦΠΑ ως τον Οκτώβριο.

Για τον σκοπό αυτό μάλιστα εξοπλίζεται με νέα συστήματα επιτόπιων ελέγχων (Έλεγχος live) που παρακολουθούνται άμεσα και από τα γραφεία της ΑΑΔΕ στο Μοσχάτο.

Επιπλέον όμως, οι ελεγκτές αποκτούν τη δυνατότητα να επιβάλουν τα πρόστιμα, όχι μετά από μέρες που θα γυρίσουν στο γραφείο, αλλά επιτόπου στην παραλία όπου βρίσκονται.

Με το νέο σύστημα, όχι μόνο θα «γράφουν» επιτόπου πρόστιμα ή εκθέσεις ελέγχουμε χρήση ψηφιακής υπογραφής κατά τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Αλλά θα βάζουν και τους παραβάτες να υπογράφουν ηλεκτρονικά ότι τις παρέλαβαν.