Γιώργος Πατούλης: Προς απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής

Την απόφασή του να μην κατέλθει ως υποψήφιος για περιφερειάρχης Αττικής στις κάλπες του Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα ο Γιώργος Πατούλης.

Γιώργος Πατούλης: Προς απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής

Η Πειραιώς απέσυρε τη στήριξή της στον νυν περιφερειάρχη, στον απόηχο της οργής που προκάλεσε το ζεϊμπέκικο στο Ζάππειο, ενώ η χώρα βρισκόταν σε μάχη με τα πύρινα μέτωπα.
Επίσημα υποψήφιος ο Νίκος Χαρδαλιάς

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα μεσημέρι, ο Νίκος Χαρδαλιάς έλαβε και επίσημα το «χρίσμα» της υποψηφιότητας της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής

«Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η Ν.Δ., όπως έγραφε χτες η «Κ», μην έχοντας διάθεση να «επιστρέψει» στην περίπτωση Πατούλη, και αφού εξέτασε και την περίπτωση του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολαόυ, στράφηκε τελικά στον κ. Χαρδαλιά.

Με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας είχε γίνει σχετική συζήτηση πριν από περίπου 1,5 χρόνο, χωρίς, όμως, τότε να είχε προχωρήσει. Οι τελευταίες εξελίξεις τον φέρνουν ξανά στο προσκήνιο, καθώς πρόκειται για γνήσιο αυτοδιοικητικό με 11 χρόνια θητεία ως δήμαρχος Βύρωνα.

Μαρινάκης: Ο Γιώργος Πατούλης θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού

«Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του κ. Πατούλη, τόσο στο κόμμα, όσο και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική», τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε μεταξύ άλλων πως «είμαστε σίγουροι πως ο Γιώργος Πατούλης θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος» να στηρίξει τον Νίκο Χαρδαλιά.

Ανέφερε μάλιστα πως οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη θα συμπεριληφθούν στην υποψηφιότητα Χαρδαλιά.

Πηγή: Kathimerini.gr