Πρωθυπουργικό μήνυμα για τους νεκρούς πιλότους του Canadair: «Έδωσαν τη ζωή τους σώζοντας ζωές...»

Σε δήλωση του για τον τραγικό χαμό των δύο πιλότων του Canadair κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κάρυστο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές, είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας»

Πρωθυπουργικό μήνυμα για τους νεκρούς πιλότους του Canadair: «Έδωσαν τη ζωή τους σώζοντας ζωές...»

Πρωθυπουργικό μήνυμα αναφορικά με την τραγική απώλεια των δύο χειριστών του Canadair που κατέπεσε ενώ έσβηνε εστία της μεγάλης φωτιάς στην Κάρυστο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευρισκόμενος στο συντονιστικό του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης δήλωσε:

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής», σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης».