Πύρινος εφιάλτης σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου στη Δυτική Αττική, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (20/07) δόθηκε εντολή εκκένωσης και της Οινόης προς Ερυθρές, καθώς εστάλη μήνυμα από το 112. 

 

Πύρινος εφιάλτης σε Δυτική Αττική, Ρόδο και Λακωνία - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτιες αναμένεται να είναι οι προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων στα πύρινα μέτωπα της Δυτικής Αττικής που μαίνονται ανεξέλεγκτα, μετά τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (20/7).

Για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ μαίνονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα, με την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου στη Δυτική Αττική, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (20/07) δόθηκε εντολή εκκένωσης και της Οινόης προς Ερυθρές, καθώς εστάλη μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή από τον Πάνακτο Δερβενοχωρίων έως και το μέτωπο σε Μάνδρα και Μέγαρα, συνολικά επιχειρούν 300 πυροσβέστες.

Σημειώνεται ότι εντολή εκκένωσης δόθηκε και για τους οικισμούς Άγιος Ιωάννης Κορακάς, Άγιος Παντελεήμονας και Κιάφα, ενώ νωρίτερα είχε δοθεί εξίσου εντολή για εκκένωση των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρι.

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 18:00, οι Αρχές έδωσαν εντολή για την εκκένωση της Οινόης προς Ερυθρές. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οινόη εκκενώστε τώρα προς Ερυθρές. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε μεγάλη αναζοπύρωση ανάμεσα στη Μάνδρα και τα Μέγαρα λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα 112 σταδιακά στους παραπάνω οικισμούς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας, ενώ λίγο νωρίτερα σημειώθηκε επίσης αναζωπύρωση στο Μελετάκι, στα Μέγαρα.

Αναζωπυρώσεις σε Λακωνία και Ρόδο

Μεγάλη αναζωπύρωση παρουσίασε και η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη (19/7) στη Λακωνία. Οι φλόγες ξεκίνησαν πάνω στο βουνό στην περιοχή Λευκόχωμα και επεκτάθηκαν σε 3 με 4 μέτωπα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι και επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Το σημείο είναι δύσκολα προσβάσιμο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η φωτιά συνεχίζει να καίει δασική έκταση.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 52 πυροσβέστες.

Στη Ρόδο, πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχείρησαν νωρίτερα από αέρος, ενώ οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές θα συνεχίσουν να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Αυτήν την ώρα και για όλη τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχίσουν να επιχειρούν 102 πυροσβέστες.

Cnn.gr