Ψήφος αποδήμων: Ευρεία στήριξη 220 βουλευτών - Ποια κόμματα το ψηφίζουν

Ευρύτατη συναίνεση συγκεντρώνει το νομοσχέδιο που καταργεί όλα τα εμπόδια στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού με την αρμόδια υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να χαρακτηρίζει ιστορική τη σημερινή ημέρα.

Ψήφος αποδήμων: Ευρεία στήριξη 220 βουλευτών - Ποια κόμματα το ψηφίζουν

Οι θετικές ψήφοι αναμένεται να περάσουν το φράγμα των 200 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα, καθώς πέντε από τα οκτώ κόμματα το στηρίζουν, ανεβάζοντας τον αριθμοί των «ναι» σε 220.

Εκτός από τους 158 βουλευτές της ΝΔ, το νομοσχέδιο που καταργεί τους «κόφτες» στην ψήφο των αποδήμων αναμένεται να υπερψηφίσουν οι 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι 12 βουλευτές των Σπαρτιατών, οι 10 βουλευτές της Νίκης και οι 8 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, από την τοποθέτηση του εισηγητή του Θεόφιλου Ξανθόπουλου ωστόσο, διαφάνηκε προς κατευθύνεται στο «όχι», κάνοντας λόγο για fast track διαδικασίες που δεν εξασφαλίζουν συναίνεση. Υπέρ της διατήρησης των προϋποθέσεων τάσσεται το ΚΚΕ, ενώ η Ελληνική Λύση που είχε στηρίξει τη σχετική διάταξη όταν την είχε φέρει προς ψήφιση ο πρώην υπουργός Μάκης Βορίδης το 2021, τώρα διαφωνεί.

«Η εθνική αντιπροσωπεία κάνει ένα μεγάλο άλμα προς όφελος της χώρας», τόνισε ανάρτηση της η Νίκη Κεραμέως.

Πηγή: cnn.gr