Η Αυστραλία θα σκοτώσει έξι εκατ. άγριες γάτες με ρομπότ εξοπλισμένα με τεχνητή νοημοσύνη
Αυτό το ρομπότ που είναι εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις γάτες και στη συνέχεια να τις ψεκάζει.
Η κυβέρνηση της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας ενέκρινε στα τέλη Ιουνίου την ανάπτυξη ρομπότ εξοπλισμένων με τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να σκοτώσουν εκατομμύρια άγριες γάτες, οι οποίες βλάπτουν την τοπική πανίδα.
Αυτά τα αιλουροειδή, που εισήχθησαν από Βρετανούς αποίκους, ευθύνονται για την εξαφάνιση εννέα εκατομμυρίων ζώων - καθημερινά, σε όλη την αυστραλιανή επικράτεια - συμπεριλαμβανομένων θηλαστικών όπως ο μαρσιποφάγος, ενδημικά, ερπετά, πουλιά, αλλά και ασπόνδυλα ή αμφίβια.
Ολυμπιακός: Κινήσεις επίθεσης από την αρχή χωρίς τέλος
Ένα ρομπότ - που ονομάζεται Felixer - δοκιμάζεται εδώ και πολλά χρόνια σε αυτή την κατάσταση, με στόχο να εξοντώσει τις έξι εκατομμύρια άγριες γάτες. Αυτό το ρομπότ που είναι εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να αναγνωρίζει τις γάτες και στη συνέχεια να τις ψεκάζει με ένα πίδακα οκτώ χιλιοστόγραμμα φθοροξικού νατρίου - γνωστό και ως "poison 1080" που είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τα αιλουροειδή.
Η ψεκασμένη γάτα θα γλείφει και θα καταπιεί το δηλητήριο. Συνολικά, πρόκειται να αναπτυχθούν 15 τέτοιες συσκευές, που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά δυνατή την αναγνώριση των γατών και έτσι γλιτώνει άλλα είδη ζώων. Προκειμένου να αποφευχθούν όλοι οι κίνδυνοι, έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας - που προορίζεται για οικόσιτες γάτες. Στον αγώνα κατά των άγριων γατών, η Αυστραλία ξοδεύει περίπου 180 εκατομμύρια ευρώ σε παγίδες και δολώματα.
Πηγές: ouest-france.fr, telegraph.co.uk