Coco-Mat Athens BC: Η απάντηση της εταιρείας στο υπουργείο Τουρισμού

«Εκκρεμεί η υπόθεση» απαντάει η εταιρεία για το ξενοδοχείο

Coco-Mat Athens BC: Η απάντηση της εταιρείας στο υπουργείο Τουρισμού

Η εταιρεία του «Coco-Mat ATHENS» απάντησε με επιστολή της στην απόφαση του υπουργείου Τουρισμού για άμεση παύση λειτουργίας του ξενοδοχείου.

Η εταιρεία «ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ», η οποία είναι ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας των αδελφών Πωλ και Μιχάλη Ευμορφίδη, «Coco-Mat ATHENS BC», υποστηρίζει ότι η υπόθεση εκκρεμεί σε δικαστήρια και διοικητικές υπηρεσίες.

Επιστολή του δικηγόρου της εταιρείας του ξενοδοχείου προς το υπουργείο Τουρισμού

Συγκεκριμένα, η εταιρεία μέσω του συνηγόρου της Πάνου Λαζαράτου απέστειλε σήμερα επιστολή στο υπουργείο Τουρισμού, μετά από όσα ανακοινώθηκαν χθες αναφορικά με τις προθέσεις του υπουργείου να προχωρήσει σε ενέργειες παύσης λειτουργίας του εν λόγω ξενοδοχείου. Ο δικηγόρος στην επιστολή του αναφέρει ότι η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και διοικητικών οργάνων και υποστηρίζει πως «η έκδοση πράξης μερικής σφράγισης της ξενοδοχειακής μονάδας που στεγάζεται στο ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας δεν θα είναι σύννομη».

Εξηγεί δε πως πρώτον δεν υφίσταται εκτελεστή διοικητική πράξη χαρακτηρισμού των κατασκευών ως αυθαιρέτων και δεύτερον η οριστική επίλυση του ζητήματος της νομιμότητας τόσο του χαρακτηρισμού, όσο και της ίδιας της πράξης μερικής ανάκλησης της άδειας δόμησης εκκρεμεί ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και διοικητικών οργάνων.

Στην επιστολή αναφέρει το χρονικό της υπόθεσης και κατηγορεί τον δήμο Αθηναίων, ενώ υποστηρίζει πως εκ μέρους της εταιρείας ασκήθηκε αίτηση αναστολής και έγινε δεκτή. Σε άλλο σημείο υποστηρίζει πως «ο χαρακτηρισμός των κατασκευών ως αυθαιρέτων με την από 30.11.2022 έκθεση αυτοψίας δεν μπορεί υπό καμία εκδοχή να θεωρηθεί οριστικοποιηθείς».

Coco-Mat: Άμεση παύση λειτουργίας του ξενοδοχείου στην Ακρόπολη

Πηγή: lifo.gr