Δίκη για δολοφονία Καμπανού: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ζητά η εισαγγελέας

Την απόρριψη όλων ελαφρυντικών για τους 12 που κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού προτείνει η εισαγγελέας.

Δίκη για δολοφονία Καμπανού: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ζητά η εισαγγελέας

Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε κανέναν από τους 12 κατηγορούμενους για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ζήτησε η εισαγγελέας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται είναι η μαραθώνια διαδικασία.

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο κρίθηκαν ήδη ομόφωνα ένοχοι, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο) σε βάρος του Άλκη- οι επτά ως αυτουργοί και οι 5 ως συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας ανέφερε πως το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι πρώτα συμβουλεύτηκαν δικηγόρους, δείχνει ότι δεν υπήρχε μεταμέλεια. «Δεν εμφανίστηκαν αυτοβούλως και δεν ανέλαβαν το μερίδιο των ευθυνών τους. Όλα έγιναν αφού στάθμισαν τα υπέρ και τα κατά» είπε και συνέχισε:

«Έχουμε 12 ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Εργάζονται, είναι ανεξάρτητοι, ορίζουν τις ζωές τους. Δεν διακρίνονται από ανωριμότητα όπως διακρίνει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Δεν μετανόησαν, δεν πόνεσαν και κυρίως δεν αποδέχτηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά. Κυρίως, επειδή κανένας δεν παραδέχτηκε οτι άγγιξε τον Άλκη. Θεωρώ ότι όλες οι ενέργειες τους και η συμπεριφορά τους είναι απλά προσχηματική και όχι αυτόβουλη και με μοναδικό σκοπό να μειώσουν τις μέρες κράτησης και να πετύχουν την εφαρμογή των ελαφρυντικών».