Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου - Διαμαρτυρία φιλοζωικών οργανώσεων στο νησί

Ο ιδιοκτήτης του αλόγου που έπεσε νεκρό καταμεσής του δρόμου στην Κέρκυρα συνελήφθη για κακοποίηση ζώου. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Κέρκυρα: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου - Διαμαρτυρία φιλοζωικών οργανώσεων στο νησί

Συνελήφθη στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας, ο 76χρονος ιδιοκτήτης του αλόγου που εντοπίστηκε να κείτεται νεκρό στη μέση του δρόμου, για παράβαση του άρθρου 24 ν.4830/ 2021 περί κακοποίησης ζώου.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (7/7) στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, "υπό την εποπτεία του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και αφορά περιστατικό θανάτου ίππου ζωήλατου οχήματος- άμαξας-, με ηνίοχο τον 76χρονο, κατά τις μεσημβρινές ώρες χθες, Πέμπτης (6/7) στην πόλη της Κέρκυρας".

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιατροδικαστικής έρευνας, το άλογο υπέστη ανακοπή. Όπως έγινε γνωστό, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των κτηνιάτρων αλλά και τη νεκροψία, δεν υπήρχαν ενδείξεις για κακομεταχείριση του ζώου ή άλλα παθολογικά αίτια.

Κάτι που αντικρούουν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, που αναφέρουν ότι το ζώο υπέφερε από χρόνια πνευμονία, και παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του το γνώριζε, υποστήριζε ότι είχε θεραπευτεί για να μπορεί να το "βγάλει για δουλειά".

Υπενθυμίζεται πως το άλογο που έσερνε άμαξα (χώρις τουρίστες) και με τον ιδιοκτήτη του, στον δρόμο του Φοίνικα, έπεσε νεκρό στη μέση του δρόμου, το μεσημέρι της Πέμπτης (6/7) στο νησί της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με καταγγελία αυτόπτη μάρτυρα που μετέφερε το MEGA, το άλογο, το οποίο φέρεται να ανέβαινε μία πολύ δύσκολη ανηφόρα, δεχόταν μαστιγώματα σε όλη τη διαδρομή από τον ιδιοκτήτη του.

Διαμαρτυρία φιλοζωικών οργανώσεων

Το πρωί της Παρασκευής (7/7) φιλοζωικές οργανώσεις της Κέρκυρας προχωρησαν σε διαμαρτυρία μπροστά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου, για τις συνθήκες εργασίας των αλόγων από τις άμαξες της Κέρκυρας.

Με σύνθημα "να μην γίνει η Κέρκυρα, Σαντορίνη", οι διοργανωτές ζητούν δικαίωση για το άλογο που άφησε χτες το μεσημέρι την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο εν ώρα εργασίας:

"Ζητάμε την άμεση απαγόρευση της κυκλοφορίας των αμαξών μεταξύ 11:00 με 19:00. Όχι άλλα νεκρά ζώα στον βωμό του κέρδους"

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι πανελλαδική φιλοζωική οργάνωση έδωσε ήδη εντολή σε δικηγόρο της Κέρκυρας να καταθέσει αύριο Παρασκευή μηνυτήρια αναφορά για τη μεταχείριση του ζώου, βασιζόμενη στη θερμοκρασία και την ώρα που συνέβη το περιστατικό.

πηγή: corfutvnews.gr / News247