Νεκρή 78χρονη στη Μυτιλήνη - Νέο περιστατικό καθυστέρησης του ΕΚΑΒ

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μία 78χρονη από την παραλία Γαβαθά, στην περιοχή Άντισσας της Μυτιλήνης το πρωί της Τετάρτης (5/7). Σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού και πρώην αντιδημάρχου, Μιχάλη Ρούσση «το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την έφερε στο Κέντρο Υγείας μετά από πολύ ώρα» και είχε ήδη καταλήξει.

Νεκρή 78χρονη στη Μυτιλήνη - Νέο περιστατικό καθυστέρησης του ΕΚΑΒ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο stonisi, το ΕΚΑΒ κλήθηκε να συνδράμει για λογαριασμό του Κέντρου Υγείας Άντισσας, το οποίο δεν είχε πρωινή βάρδια οδηγού ασθενοφόρου για να εξυπηρετήσει τα περιστατικά.

Ο Κ. Ρούσσης ανέφερε πως Σύμφωνα με τον γιατρό και πρώην αντιδήμαρχο, Μιχάλη Ρούσση «το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την έφερε στο Κέντρο Υγείας μετά από πολύ ώρα και ήταν νεκρή. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν θα είχε σωθεί σε περίπτωση που πήγαινε στην παραλία το δικό μας ασθενοφόρο νωρίτερα αν είχαμε οδηγό βάρδιας».

Ο ίδιος προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση θα ακολουθούσαμε το πρωτόκολλο που προβλέπει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε περιστατικά πνιγμού τουλάχιστον για μισή ώρα».
Κενές βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων

Ο κ. Ρούσσης αναφερόμενος στις ελλείψεις σημειώνει ότι «ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στη βάρδια σου. Αν θα έχεις ένα ή δύο σοβαρά περιστατικά, αν θα έχεις τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό. Δυστυχώς έτσι όπως έχει η κατάσταση μένουν 9-10 κενές βάρδιες οδηγών ασθενοφόρων ακάλυπτες το μήνα και σε περίπτωση ανάγκης το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έρχεται σε 2 ώρες από Μυτιλήνη και σε 1,5 ώρα αν βρίσκεται Καλλονή.

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες χρειαζόμαστε όχι μία αλλά δύο βάρδιες σε οδηγούς ασθενοφόρων διότι η κίνηση είναι αυξημένη και συμβαίνουν πολλά έκτακτα περιστατικά».

H ανακοίνωση από την Λιμενική Αρχή

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας «Γαβαθά» Άντισσας στη Μυτιλήνη, 78χρονη ημεδαπή.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Σιγρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Βορείου Αιγαίου.

Πηγή: cnn.gr