Απόφαση για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Την ενοχή όλων των κατηγορούμενων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού αποφάσισε την Πέμπτη (6/7) το δικαστήριο

Απόφαση για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου του 2022, στη Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο που μετέτρεψε το βασικό αδίκημα σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απήγγειλε σε κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά τις κατηγορίες καλώντας έναν έναν να σηκωθεί από τη θέση του.

Για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, το δικαστήριο κήρυξε ένοχους επτά εκ των δώδεκα κατηγορουμένων και πέντε για συνέργεια.

Για τον τραυματισμό του ενός από τους νέους που συνόδευαν τον Άλκη, το δικαστήριο αποφάσισε ενοχή πέντε ατόμων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κι άλλων επτά για συνέργεια, ενώ για τον τραυματισμό του τρίτου ατόμου, κήρυξε ένοχο έναν από τους δώδεκα και τους υπόλοιπους για συνέργεια.

Mετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας από την έδρα το δικαστήριο προχώρησε σε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου οι συνήγοροι υπεράσπισης να προετοιμαστούν για τη συζήτηση περί ελαφρυντικών.

Στο δικαστήριο επικράτησε ένταση. Κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από την αίθουσα του ΜΟΔ, το ακροατήριο εξύβρισε τους 12, ορισμένοι φώναζαν δολοφόνοι και απαιτούσαν ισόβια, ενώ δεν έλειψαν και οι χειρονομίες.

Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Από τη μία πλευρά της αίθουσας βρίσκονταν φίλοι και συγγενείς του Άλκη, ανάμεσα στους οποίους οι γονείς του που παρακολούθησαν σχεδόν όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, και από την άλλη πλευρά κάθονται οι συγγενείς των κατηγορούμενων.