Άλκης Καμπανός: Σήμερα (6/7) η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του

Γνωστή αναμένεται να γίνει σήμερα η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Την ενοχή και των 12 εμπλεκόμενων προσώπων είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας.

Άλκης Καμπανός: Σήμερα (6/7) η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του

Σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου, αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση στη δίκη για τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, όπως είχε γνωστοποιήσει την περασμένη εβδομάδα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, ενώπιον του οποίου δικάζεται εδώ και πέντε μήνες η πολύκροτη υπόθεση.

Στην τελευταία συνεδρίαση, έκλεισε ο κύκλος των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των 12 κατηγορουμένων.

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου απηύθυνε ερώτηση προς τους κατηγορούμενους εάν θέλουν να κάνουν κάποια τελευταία τοποθέτηση, πριν αποσυρθεί το δικαστήριο. Ένας - ένας οι κατηγορούμενοι πήραν το λόγο και ζήτησαν για μία ακόμη φορά συγγνώμη από την οικογένεια του Αλκη και την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας έχει προτείνει την ενοχή και των 12 εμπλεκόμενων προσώπων για τη δολοφονία του 19χρονου, καθώς και την ενοχή αρκετών εκ των κατηγορουμένων για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των δυο φίλων του Άλκη.

Συγκεκριμένα, η πρόταση της Εισαγγελέως ήταν η εξής:

Για τον 1ο κατηγορούμενο ηθική αυτουργία σε τελεσθείσα ανθρωποκτονία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ά. Β. και ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

Για τους 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο 12ο ανθρωποκτονία τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία σε βάρος του Ά. Β.

Για τον 6ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ.

Για τον 8ο κατηγορούμενο συνεργεία σε ανθρωποκτονία τελεσθείσα κατά συναυτουργία σε βάρος του Άλκη Καμπανού, συνεργεία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Α.Β και Δ.Κ. και για τον 10ο επιπλέον απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Δ.Κ.

«Όλοι ξεκίνησαν για να σκοτώσουν και το πέτυχαν» είχε υπογραμμίσει, λέγοντας πως δεν στόχευαν απλά στο να κυνηγήσουν.

«Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν» είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «δεν έδρασαν τυχαία», ενώ είχε δείξει τον 1ο κατηγορούμενο ως τον άνθρωπο που οργάνωσε τη φονική επίθεση.

πηγή: News247