Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα σωματεμπορίας

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων ως μέλη του κυκλώματος σωματεμπορίας.

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα σωματεμπορίας

Για δεύτερη μέρα συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων ως μέλη του κυκλώματος σωματεμπορίας, με θύματα 51 γυναίκες από την Κολομβία την Βενεζουέλα και την Αλβανία. Χθες απολογήθηκαν 11 κατηγορούμενοι, με δυο εξ αυτών να κρίνονται προφυλακιστέοι, ενώ σήμερα απολογούνται ορισμένοι από τους υπόλοιπους 11.

Tην Τρίτη (4/7/2023) με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και του εισαγγελέα προφυλακίστηκαν ένας Έλληνας οποίος φέρεται να ήταν ο αρχηγός του μεγάλου κυκλώματος τράφικινγκ το οποίο δρούσε στη χώρα μας τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020, αλλά και η γυναίκα του με καταγωγή από την Αλβανία. Οι υπόλοιποι εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι, κάποιοι εξ αυτών με περιοριστικούς όρους και κάποιοι χωρίς.

Σήμερα γύρω στις 9 το πρωί έφτασαν ορισμένοι από τους υπόλοιπους 11 κατηγορούμενους που είναι μέλη της συμμορίας ώστε να απολογηθούν.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή αλλά και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Α

Aξίζει να σημειωθεί ότι μία εκ των κατηγορουμένων που απολογείται σήμερα είναι μια γυναίκα 71 ετών, η οποία είναι γνώριμη στις αρχές με το παρατσούκλι «Μαρίνα» και το όνομά της έχει εμπλακεί και σε άλλες μεγάλες υποθέσεις. Μία εξ αυτών και η υπόθεση στον Κολωνό με τη 12χρονη.

Αφού ολοκληρωθεί η απολογία των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας και ανακριτής θα συναποφασίσουν την ποινική τους μεταχείριση, ενώ αύριο αναμένεται να έρθουν εδώ στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι εναπομείναντες κατηγορούμενοι από τους συνολικά 22 που έχουν συλληφθεί.

Πηγή: ertnews.gr