Υπόθεση Μπελέρη: Αποκάλυψη με έγγραφο που δείχνει ότι αλλοιώθηκε το ποινικό του μητρώο (vid)

Στο φως της δημοσιότητας, ήρθε έγγραφο που αναδεικνύει ότι το ποινικό μητρώο του Φρέντι Μπελέρη είναι λευκό, την ώρα που συνεχίζονται οι προσπάθειες αποφυλάκισής του.

Υπόθεση Μπελέρη: Αποκάλυψη με έγγραφο που δείχνει ότι αλλοιώθηκε το ποινικό του μητρώο (vid)

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Χειμάρρας δεν έχει ορκιστεί, ούτε έχει αναλάβει τα καθήκοντά του, καθώς παραμένει προσωρινά κρατούμενος στη φυλακή.

Με το έγγραφο που παρουσίσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η αιτιολογία που επικαλέστηκε η δικαστής, ότι δηλαδή «λόγω παλαιότερης καταδίκης ο Μπελέρης είναι ύποπτος φυγής», αποδεικνύεται πως δεν υφίσταται.

«Αναδεικνύεται ψεύτικη δίωξη. Εμφάνισαν ένα ψεύτικο ποινικό μητρώο στο οποίο φαίνεται ο Φρέντι Μπελέρι να έχει καταδικαστεί για βαριά αδικήματα το οποίο δεν ισχύει. Το ποινικό μητρώο είναι λευκό.

Ακόμα και μέσα στη δικογραφία υπάρχουν σημειώσεις που φαίνεται ότι το ποινικό μητρώο είναι αλλοιωμένο. Αυτό το στοιχείο δίνει ακόμα ένα όπλο στον πρωθυπουργό να κυνηγήσει το θέμα σε επίπεδο διεθνών και ευρωπαϊκών οργάνων», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μπελέρη.

Το αντίγραφο αυτό, το κατέθεσε και η υπεράσπιση του δημάρχου Χειμάρρας, το οποίο «κατέβηκε» ψηφιακά από την πλατφόρμα e-albania, και φαίνεται πως το παλαιότερο αδίκημα που κατηγορούνταν έχει παραγραφεί.

«Ο Φρέντι είναι πολύ δυνατός άνθρωπος ξέρει ότι για να πετύχει τη νίκη, πρέπει να είναι δυνατός και τολμηρός, η οικογένεια του είναι πιεσμένη γιατί ο άνθρωπος της είναι άδικα στη φυλακή εδώ και δύο μήνες» συμπληρώνει ο δικηγόρος του.

cnn.gr