Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής: «Μοντάζ η φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη»

«Προϊόν μοντάζ» η φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη στο Twitter, λέει η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής

Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής: «Μοντάζ η φωτογραφία του Ηλία Κασιδιάρη»

«Προϊόν μοντάζ», σύμφωνα με τη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, είναι η φωτογραφία του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, να πανηγυρίζει την είσοδο του κόμματος Σπαρτιάτες στη Βουλή.

Η γγ, σε ανακοίνωσή της, επεσήμανε πως η φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter, και τον δείχνει να φορά μία μπλούζα με το λογότυπο του κόμματος και με τη λεζάντα «νενικήκαμεν», δεν είναι αληθινή.

«Η φωτογραφία, που εμπεριέχεται στη συγκεκριμένη ανάρτηση και διακινείται, είναι προϊόν μοντάζ, αφενός μεν διότι δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου, ούτε από κρατούμενο, ούτε από υπάλληλο, όπως ορίζει ο Σωφρονιστικός Κώδικας, αφετέρου γιατί ο χώρος που απεικονίζεται δεν αποτελεί χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Δομοκού» αναφέρεται, χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει πρόσβαση μόνο σε καρτοτηλέφωνο, με το οποίο «συνομιλεί με συνηγόρους και συγγενείς του».

«Στον κρατούμενο Ηλία Κασιδιάρη γίνονται αλλεπάλληλες και ενδελεχείς έρευνες από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τόσο στο κελί του, όσο και στον ίδιο και ουδέποτε έχει βρεθεί στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο» συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με τη γγ, η ανάρτηση έγινε μετά από επικοινωνία που είχε ο κρατούμενος με τον συνήγορό του. Ακόμα, γίνεται γνωστό πως «έχει παραγγελθεί νέα άμεση πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας».

Πηγή: lifo.gr