Ναυάγιο Τιτανικού: Άκαρπες οι έρευνες για το βαθυσκάφος που εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν το υποβρύχιο που είχε πραγματοποιήσει κάθοδο προς το ναυάγιο του Τιτανικού και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Ναυάγιο Τιτανικού: Άκαρπες οι έρευνες για το βαθυσκάφος που εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό

Ο υποναύαρχος Τζον Μόγκερ ο οποίος ηγείται της αποστολής της ακτοφυλακής – δήλωσε στο CBS News ότι πρόκειται για μια απίστευτα πολύπλοκη έρευνα και ότι συνεργάζονται με τη διεθνή κοινότητα για να βρουν το υποβρύχιο.

Νωρίτερα η αμερικανική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι ένα αεροσκάφος είχε πιάσει ήχο από τον ωκεανό – αλλά ο Μόγκερ δήλωσε ότι υπήρχαν πολλά μεταλλικά αντικείμενα στην περιοχή του Τιτανικού που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τον κρότο.

«Ο θόρυβος είναι ένας στόχος, ένα επίκεντρο που μπορούμε να εξετάσουμε». Οι ομάδες θα συνεχίσουν να ψάχνουν «όσο υπάρχει ελπίδα για επιβίωση», με περισσότερα σκάφη να εργάζονται στο σημείο έρευνας και αεροσκάφη να πετούν από πάνω.

Τρία ακόμη σκάφη έχουν φθάσει στο σημείο έρευνας, με το ένα από αυτά να διαθέτει δυνατότητες σόναρ πλευρικής σάρωσης. Πιστεύεται ότι για τους ανθρώπους που επέβαιναν στο υποβρύχιο του Titan έχουν απομείνει λιγότερες από 24 ώρες από τα αποθέματα οξυγόνου.

Το υποβρύχιο έχει μήκος 6,7 μέτρων και βάρος 10.432 κιλών. Φτάνει σε βάθος έως και 4.000 μέτρων κάτω από τη θάλασσα.Έχει τη δυνατότητα να κινηθεί με ταχύτητα 4χλμ. την ώρα. Στην κατάδυση η χρήση του GPS δεν είναι δυνατή.

Ωστόσο έχει ένα ειδικό σύστημα μηνυμάτων, που επιτρέπει στο πλήρωμα να λαμβάνει οδηγίες από την ομάδα που βρίσκεται στο σκάφος, το οποίο το συνοδεύει από την επιφάνεια της θάλασσας. Το υποβρύχιο είναι «σφραγισμένο» από την έξω πλευρά, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί το πλήρωμα να το ανοίξει από μέσα.

naftemporiki.gr