Υπουργείο Εξωτερικών: Έντονη αντίδραση για την παραμονή της κράτησης του Μπελέρη

Το υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε την απόρριψη της αποφυλάκισης του ομογενούς δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Υπουργείο Εξωτερικών: Έντονη αντίδραση για την παραμονή της κράτησης του Μπελέρη

Το υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζει την απορριπτική απόφαση στο αίτημα αποφυλάκισης του ομογενούς δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

«Η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου Δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του. Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας – θεμελιώδους στοιχείου του κράτους δικαίου – από τη γειτονική χώρα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το δικαστήριο Αυλώνας επικύρωσε το εκλογικό αποτέλεσμα τον οποίο ανέδειξε τον Φρέντι Μπελέρη δήμαρχο Χειμάρρας. Η ορκωμοσία απαιτεί την προσωπική παρουσία του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο εντός τριών μηνών από την παραλαβή του χρίσματος από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Τις τελευταίες 40 ημέρες ο Μπελέρης παραμένει στη φυλακή κατηγορούμενος για συνέργεια σε απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Στις αρχές Μαΐου, το δικαστήριο Αυλώνας είχε αποφασίσει την προφυλάκιση του τότε υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας και Έλληνα ομογενούς. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, είχε χαρακτηρίσει την απόφαση πολιτική, όπως και όλο το σκηνικό μέχρι τη σύλληψή του.

Πηγή: kathimerini.gr