Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Σε ηλικία 76 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης.

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Την Τρίτη (6/6) ο Γιάννης Φλωρινιώτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Ο γνωστός τραγουδιστής υπέστη καρδιακή ανακοπή στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου νοσηλευόταν και για άλλες παθήσεις, με πιο σοβαρή το πνευμονικό οίδημα.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023 είχε νοσηλευτεί για αρκετές μέρες, λόγω λοίμωξης στο αναπνευστικό του σύστημα.

Γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στο χωριό Κάτω Κλείναι στη Φλώρινα. Το πραγματικό του επώνυμο είναι Αποστολίδης και η καταγωγή του είναι Ποντιακή.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών, ενώ σε ηλικία 16 ετών άρχισε τις εμφανίσεις με ένα λαϊκό συγκρότημα που έφτιαξαν 5 άτομα. και έκανε περιοδείες σε όλες σχεδόν τις επαρχίες της Ελλάδος.

Σε ηλικία 18 ετών έφτασε να έχει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο τραγουδιών από ξένα-ελαφρά- Μοντέρνα- Λαϊκά- Δημοτικά- Ποντιακά, ως τότε τραγουδούσε με το όνομα «μικρός Γιαννάκης».

Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική.

Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ "Τώρα Θέλω Τώρα", που αμέσως γίνεται χρυσό.

Γνωστός πλέον σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζει τα εντυπωσιακά σόου και όπου εμφανίζεται, γίνεται χαμός, ενώ ακολουθούν και άλλοι δίσκοι, με τον ίδιο να προβάλλεται πια ως Super Star, ενώ πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «Τζον Τραβόλτα της Ελλάδας».

Επίσης, ο Γιάννης Φλωρινιώτης συμμετείχε σε διάφορες ταινίες ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 1980 μια εφημερίδα της εποχής, τον συμπεριλαμβάνει στα Τέσσερα Μεγάλα Είδωλα της Ελλάδος: ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ-ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ- ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ.