Αλβανία: Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης - Αποφυλακίζεται ο Παντελής Κοκαβέσης

Συνεχίζεται η περιπέτεια για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, τον οποίο οι αρχές στην Αλβανία κρατούν φυλακισμένο στα Τίρανα. Σε αντίθεση με τον άμεσο συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, ο οποίος θα αποφυλακιστεί με όρους.

Αλβανία: Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης - Αποφυλακίζεται ο Παντελής Κοκαβέσης

Aνακοινώθηκε η απόφαση του εφετείου του ειδικού δικαστηρίου Τιράνων για την έφεση που είχαν καταθέσει οι Φρέντι Μπελερης και Παντελής Κοκαβέσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει σε ισχύ την απόφαση του Πρωτοδικείου του ειδικού δικαστηρίου για τον Φρέντι Μπελέρη, δηλαδή τη συνέχιση της προφυλάκισης, και την αποφυλάκιση για τον Παντελή Κοκαβέση με την υποχρέωση παρουσίασης στις αρχές.

Για τον Κοκαβέση το δικαστήριο επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Ωστόσο, και ο Μπελέρης βρίσκεται στο νοσοκομείο φυλακών των Τιράνων όπου νοσηλεύεται.

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αλβανίας

Το ζήτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση έθεσε νωρίτερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Όλτα Τζάτσκα, σε συνάντηση που είχαν στο Όσλο.

Η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Αλβανίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Χθες, Τετάρτη, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της εν λόγω υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι -κατόπιν σχετικών οδηγιών- η πρέσβης της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως με τους κ.κ. Μπελέρη και Κοκαβέση, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.