Ιταλία: Διάσωση 600 μεταναστών από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

Ένα σκάφος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) διέσωσε σχεδόν 600 μετανάστες που επέβαιναν σε ένα υπερπλήρες σκάφος, το οποίο βρισκόταν σε κίνδυνο στα ανοικτά της Σικελίας.

Ιταλία: Διάσωση 600 μεταναστών από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

«Μετά από τρεις ώρες επιχείρησης, οι 599 επιζώντες, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, βρίσκονται τώρα με ασφάλεια στο πλοίο … και τους περιθάλπει η ιατρική ομάδα», έγραψαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Twitter, λέγοντας ότι το σκάφος τους Geo Barents εκτελούσε εκπαιδευτικές δραστηριότητες όταν κλήθηκε να αναλάβει τη διάσωση.

Οι μετανάστες θα αποβιβαστούν στο νότιο λιμάνι του Μπάρι, όπως τους ανέθεσαν οι ιταλικές αρχές, ανέφεραν οι MSF, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν περίπου 40 ώρες για να φτάσουν στο λιμάνι.

Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν επικρίνει την ιταλική κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι, η οποία τηρεί σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση, λέγοντας ότι συχνά αναθέτει λιμάνια πολύ μακριά από τις περιοχές όπου πραγματοποιούνται οι διασώσεις.

Περισσότερες από 47.000 αποβιβάσεις μεταναστών έχουν καταγραφεί στην Ιταλία μέχρι στιγμής φέτος, από περίπου 18.000 την ίδια περίοδο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

naftemporiki.gr