Εκλογές Τουρκία: Άρχισε η μετάδοση αποτελεσμάτων - Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Ο επικεφαλής της ανώτατης εκλογικής αρχής της Τουρκίας ήρε την απαγόρευση μετάδοσης αποτελεσμάτων των τουρκικών εκλογών και τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ξεκίνησαν να μεταδίδουν εκλογικά αποτελέσματα με βάση ένα μικρό ποσοστό καταμέτρησης ψήφων.

Εκλογές Τουρκία: Άρχισε η μετάδοση αποτελεσμάτων - Τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αν και το ποσοστό των αποτελεσμάτων είναι εξαιρετικά περιορισμένο και προέρχεται απο μικρά εκλογικά τμήματα, ωστόσο καταγράφεται προβάδισμα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Όλα αυτά την ώρα που πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή ρεκόρ άνω του 90% και τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα αναφέρουν προβάδισμα Ερντογάν.

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας στην Τουρκία οι δύο διεκδικητές της προεδρίας έσπευσαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στους πολίτες με το περιβάλλον Κιλιτσντάρογλου να μην κρύβει την ανησυχία του για νοθεία.

Ο νυν πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε με τη σειρά του:

«Αγαπητοί συνταξιδιώτες… Η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε με τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία μας, δόξα τω Θεώ. Τώρα, όπως πάντα, ήρθε η ώρα να κρατηθούμε σφιχτά από τις κάλπες. Μέχρι να είναι οριστικά τα αποτελέσματα, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τη βούληση του έθνους μας!..»

Με τη σειρά του ο Κιλιτσαντάρολου ανέφερε: «Θέλω να απευθύνω έκκληση στους ήρωές μας της δημοκρατίας. Μην εγκαταλείπετε ποτέ τις κάλπες, ό,τι κι αν γίνει, μέχρι να παραδοθεί η τελευταία υπογεγραμμένη έκθεση της κάλπης. Η πλήρης και σωστή εκδήλωση της βούλησης του λαού εξαρτάται από την αποφασιστικότητά σας. Θα δεις, θα αξίζει τον κόπο».

Πηγή: cnn.gr