ΕΛ.ΑΣ: Η ανακοίνωσή της για τις δυο συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη σύλληψη 2 ημεδαπών κατηγορούμενων για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

ΕΛ.ΑΣ: Η ανακοίνωσή της για τις δυο συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Λίγη ώρα αφού διέρρευσαν οι πληροφορίες για την σύλληψη των δύο ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

Μάλιστα, το Σάββατο αναμένονται επιπλέον στοιχεία σε νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Το οπτικοακουστικό υλικό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών είχαν από την πρώτη στιγμή πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο είχαν αποτυπωθεί οι δολοφόνοι του άτυχου δημοσιογράφου.

Το μαύρο σκούτερ που χρησιμοποίησαν για να φτάσουν κάτω από το σπίτι του, είχε αποτυπωθεί από κάμερα ασφαλείας, πολύ κοντά στο σημείο της δολοφονικής ενέδρας και σε αυτό ο ένας φορούσε κράνος, ενώ ο άλλος είχε καλύψει το πρόσωπό του με μάσκα τύπου φουλ φέις και σκούφο.

Ο δεύτερος μάλιστα, που ήταν συνοδηγός πιάστηκε από άλλη κάμερα ασφαλείας, να κρατά το εννιάρι πιστόλι με το οποίο εκτέλεσε τον άτυχο δημοσιογράφο, με το δεξί του χέρι, ανάμεσα στα πόδια του.

Πηγή: cnn.gr