Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Κούγια κατά της παιδοκαρδιολόγου

Μήνυση σε βάρος της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά καταθέτει ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Κούγια κατά της παιδοκαρδιολόγου

«Υποβάλλω μήνυση για ψευδή κατάθεση και μακάρι να μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου γιατί η γυναίκα αυτή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει φωτογραφίζοντας την εντολέα μου ως ένοχη. Ζητάμε την μεταβίβαση των πρακτικών στον εισαγγελέα» ανέφερε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο Αλέξης Κούγιας.

Κούγιας: Θυμάστε τι είχατε καταθέσει προανακριτικά; Όταν ρωτηθήκατε εκεί γιατί δεν αναφέρατε πότε ότι 8 και 9 του μήνα επικοινώνησε μαζί σας ο γιατρός του Καραμανδανείου.

Μάρτυρας: Δεν ερωτήθηκα και για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμόμουν. Όταν έγινε η ανακοπή με πήραν από το Καραμανδάνειο και με ρώτησαν λεπτομέρειες για την εξέταση του παιδιού 10 ημέρες πριν. Όπως και έπραξα και τους ενημέρωσα.

Μάλιστα, προκλήθηκε ένταση όταν Αλέξης Κούγιας υπέβαλε ερώτηση για την Ίριδα, το μόλις 6 μηνών βρέφος της οικογένειας που είχε πεθάνει πριν τη Τζωρτζίνα, με το δικαστήριο να διακόπτει για να αποφασίσει αν θα επιτρέψει την ερώτηση.

Κούγιας: Στην Ίριδα κάνατε όλες τις εξετάσεις;

Μάρτυρας: Της έκανα υπέρηχο.

Κούγιας: Γιατί δεν κάνατε υπέρηχο; Και το παιδί πέθανε;

Πρόεδρος: Μην απαντήσετε

Κούγιας: Προσφεύγω στο δικαστήριο και θέλω να μου επιτραπεί η ερώτηση για να αναδείξω ότι η εξεταζόμενη είναι μια εντελώς αναξιόπιστη μάρτυρας και εντελώς ανεπαρκής γιατρός, παρά το γεγονός ότι φέρει τον τίτλο της καθηγήτριας.

Εισαγγελέας: Η συγκεκριμένη ερώτηση άπτεται άλλης δικογραφίας. Η αξιοπιστία της μάρτυρος κρίνεται από το δικαστήριο, μέσα από την εξέταση της. Προτείνω να απορριφθεί η ερώτηση.

Κούγιας: Το σύστημα αξιών της μάρτυρος της επιβάλει να λέει ψέματα μέσα στο δικαστήριο. Η μάρτυρας είναι ίσως και η αιτία που δεν απεφεύχθη ο θάνατος της Ίριδας στο σπίτι καθώς η παιδίατρος έδωσε εντολή να γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και η κυρία μάρτυρας δεν το έκανε.

Πηγή: cnn.gr