Αλέξης Γεωργούλης: Απορρίπτει τις κατηγορίες και συνδέει την αποκάλυψη της υπόθεσης με τις εκλογές

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα οι Βέλγοι συνήγοροί του, ο κ. Γεωργούλης ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα των βελγικών αρχών «για την αποκατάσταση της αλήθειας»

Αλέξης Γεωργούλης: Απορρίπτει τις κατηγορίες και συνδέει την αποκάλυψη της υπόθεσης με τις εκλογές

Απορρίπτει και μέσω των δικηγόρων του στο Βέλγιο τις κατηγορίες της Ελένης Χρονοπούλου, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα οι Βέλγοι συνήγοροί του κάνουν λόγο για ισχυρισμούς της κα Χρονοπούλου που αμφισβητούνται, ενώ εξηγούν ότι ο πελάτης τους ζήτησε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας προκειμένου να διευκολύνει την έρευνα των βελγικών αρχών «για την αποκατάσταση της αλήθειας».

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ζήτησε να ακουστεί από τις αρχές προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες με τις οποίες επιβαρύνεται και αναμένει τη σχετική κλήση, ελπίζοντας αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό.

Εξακολουθεί να συνδέει το γεγονός της αποκάλυψης της υπόθεσης με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Βέλγων συνηγόρων του:

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης εξεπλάγην όταν του γνωστοποιήθηκε – με αφορμή το αίτημα για άρση της κοινοβουλευτικής του ασυλίας – ότι η κα Χρονοπούλου είχε καταθέσει καταγγελία εναντίον του, κατηγορώντας τον για απρεπείς πράξεις, που φέρεται να έγιναν τον Ιανουάριο του 2020, στις Βρυξέλλες. Αυτοί οι ισχυρισμοί αμφισβητούνται. Ο κ. Γεωργούλης απορρίπτει τις κατηγορίες της κα Χρονοπούλου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.

Ο κ. Γεωργούλης και οι συνήγοροί του δεν είχαν πρόσβαση στον φάκελο και δεν θα προχωρήσουμε σε κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».

Πηγή: kathimerini.gr