Άκης Σκέρτσος: Αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος έως τις εκλογές

Ο Άκης Σκέρτσος θα αναλάβει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου έως τις εκλογές, όπως γνωστοποίησε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος και αποχωρεί από το συγκεκριμένο πόστο καθώς θα είναι υποψήφιος βουλευτής και από την Κυριακή ξεκινούν οι περιορισμοί που αφορούν στις εμφανίσεις στα ΜΜΕ των υποψηφίων με σταυρό προτίμησης.

Άκης Σκέρτσος: Αναλαμβάνει κυβερνητικός εκπρόσωπος έως τις εκλογές

«Σήμερα κλείνει για μένα ένας κύκλος 615 ημερών. Την πρώτη ημέρα είχα πει ότι θα απαντώ με ειλικρίνεια και σεβασμό και θέλω να πιστεύω ότι έκανα πράξη τη δέσμευση μου αυτή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Επανέλαβε, ακόμη ότι τo προσεχές Σάββατο, 22 Απριλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να ζητήσει και επίσημα την προκήρυξη των εκλογών.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Σάββατο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει την διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών για την 21 Μαΐου. Σε αυτή την κάλπη θα κριθεί ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιο κόμμα θα κυβερνήσει. Θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω, στο επαχθές χθες. Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όλα όσα πετύχαμε μέσα σε αυτή τη δύσκολη τετραετία ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, υψηλής ανεργίας σε μια Ελλάδα ανασφάλειας και ανοιχτών συνόρων. Σε μια Ελλάδα αδύναμη στο περιθώριο της Ευρώπης» τόνισε στην εισήγησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Οι πολίτες θυμούνται από τη τετραετία του κ. Τσίπρα τις κλειστές τράπεζες. Οι συνταξιούχοι θυμούνται τον νόμο Κατρούγκαλου με τις περικοπές και την προσωπική διαφορά, θυμούνται την Ελλάδα της υπανάπτυξης και της ανεργίας. Θυμούνται τα ανοιχτά σύνορα και το δράμα της Μόριας και της Ειδομένης» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι «οι πολίτες ξέρουν ότι η Ελλάδα του 2023 είναι καλύτερη από την Ελλάδα του 2019».

«Οι πολίτες ξέρουν ποιοι τήρησαν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους και τις ξεπέρασαν και ποιοι έκαναν στην κυβέρνηση ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που υπόσχονταν όταν ήταν αντιπολίτευση. Γνωρίζουν ποιος έχει αξιοπιστία όταν δεσμεύεται για το μέλλον του τόπου και τίνος τα λόγια είναι κούφια, οι θεωρίες του συνταγές επιστροφής στο χθες που πασχίζουμε να αφήσουμε πίσω. Γι’ αυτό και θα μας εμπιστευθούν, γι’ αυτό και θα δώσουν την στήριξή τους στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε ο κ. Οικονόμου.

Επίσης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τα τέσσερα αυτά χρόνια σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, ενώ ανέφερε αναλυτικά τα μέτρα στήριξης για τους αγρότες.

«Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να επικρίνει την στήριξη της κοινωνίας μιλώντας απαξιωτικά για κουπόνια, παραγνωρίζοντας σκόπιμα τα μόνιμα μέτρα που η κυβέρνηση έχει λάβει. Παραγνωρίζει τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αγνοεί τις αυξήσεις στις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, παραγνωρίζει την δραστική μείωση της ανεργίας. Ξεχνά ότι αυτά που δίνονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα νοικοκυριά που δοκιμάζονται δεν είναι προϊόν υπερφορολόγησης. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν και επικρίνουν τα μέτρα αυτά διότι οι ίδιοι δεν θα μπορούσαν ούτε να τα εμπνευστούν, ούτε να τα εφαρμόσουν. Διότι πολύ απλά τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τα άλμα στην ανάπτυξη που έκανε η χώρα αλλά και στην ψηφιοποίηση στους μηχανισμούς του κράτους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: Kathimerini.gr