Ανάσταση: Δεκάδες τραυματισμοί ανά την Ελλάδα από βεγγαλικά και κροτίδες (vid)

Πολλοί τραυματισμοί, κάποιοι εκ των οποίων σοβαροί, ήταν ο απολογισμός των εορτασμών της Ανάστασης στην Ελλάδα λόγω βεγγαλικών και κροτίδων.

Ανάσταση: Δεκάδες τραυματισμοί ανά την Ελλάδα από βεγγαλικά και κροτίδες (vid)

Την εορταστική ατμόσφαιρα επισκίασαν και φέτος το Πάσχα οι τραυματισμοί από βεγγαλικά.

Τρία παιδιά από Αγκίστρι, Σύμη και Ρόδο τραυματίστηκαν σοβαρά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης, ενώ ακόμα τέσσερις άνδρες τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο στην προσπάθειά τους να ανάψουν βεγγαλικά.

Στο Αγκίστρι, πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε ένα 14χρονο αγόρι που έχασε τα δάχτυλά του αριστερού χεριού, ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι.

Θύμα του εθίμου έπεσε και ένα 13χρονο αγόρι στη Σύμη με μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του. Το αγόρι τραυματίστηκε επίσης στο πρόσωπο. Ο 13χρονος αεροδιακομίστηκε στην Αθήνα και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο 14χρονος από το Αγκίστρι. Τα παιδιά χειρουργήθηκαν και βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης.

Με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε χθες το βράδυ ένα κοριτσάκι 7 χρονών. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε από βεγγαλικό στο χωριό Μαλώνα της Ρόδου.

Τραυματισμός σημειώθηκε επίσης στην Πύλο, όταν ένα 8χρονο αγόρι πήγε να πιάσει μία κροτίδα που φαινόταν ότι είχε σκάσει, κάτι που δεν είχε γίνει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.