Προϊόντα - μαϊμού και ποτά - μπόμπες αξίας 3 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν από τη ΣΔΟΕ στην Κρήτη

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, ενώ το ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 3.170.907 ευρώ.

Προϊόντα - μαϊμού και ποτά - μπόμπες αξίας 3 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν από τη ΣΔΟΕ στην Κρήτη

Επιχείρηση στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ, από την οποία κατάσχεσαν χιλιάδες προϊόντα απομίμησης και ποτά- μπόμπες.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, η επιχειρησιακή δράση κατά το διήμερο 10 και 11 Απριλίου, σε περιοχή του Ηρακλείου, στα πλαίσια ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο αποθηκευτικούς χώρους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.248 γυαλιά απομίμηση επώνυμης εταιρείας, 26.810 απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και 34.200 επώνυμες ετικέτες (σήματα) διαφόρων εταιρειών.

Επιπλέον συνελήφθησαν δύο Έλληνες για παράνομη εισαγωγή, διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί σημάτων.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, ενώ το ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 3.170.907 ευρώ.

Πηγή: Cnn.gr