Υπερψηφίστηκε η τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Με τις ψήφους των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πέρασε, το βράδυ της Τρίτης από τη Βουλή η συμπληρωματική τροπολογία – μπλόκο του υπουργείου Εσωτερικών στην εκλογική κάθοδο του καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση («Χρυσή Αυγή»), Ηλία Κασιδιάρη.

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία με την οποία μπλοκάρεται η συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στην προσεχή εκλογική διαδικασία της 21ης Μαϊου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στρατευμένος υπέρ της προστασίας του κοινοβουλίου από νεοφασιστικά μορφώματα, ωστόσο εξέφρασε την κάθετη αντίρρησή του με την κυβερνητική ρύθμιση και τελικά απείχε της ψηφοφορίας, ενώ KKE, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 την καταψήφισαν.

Η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολιτικό μπρα ντε φερ μεταξύ των κομμάτων, με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογικούς τακτικισμούς με στόχο την αντισυστημική ψήφο.

«Πρόχειρη νομοθέτηση και ευθεία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη» καταλόγισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό Eσωτερικών Μάκη Βορίδη να απαντά σε υψηλούς τόνους.

«Ναι» στην τροπολογία από το ΠΑΣΟΚ, με τη Χαριλάου Τρικούπη να αφήνει ωστόσο αιχμές για τη στάση τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας είπε στη Βουλή: «Αυτά τα μορφώματα αντιμετωπίζονται τελικά και ουσιαστικά από τον ίδιο το λαό, από το κίνημά του, ο οποίος μπορεί πραγματικά ο λαός με τη δράση του να τα στείλει στον αγύριστο».

«Κάθε φασίζων κόμμα, το Μέρα25 είμαστε εδώ ταμένοι να το εξαφανίσουμε, αλλά να το εξαφανίσουμε στην κάλπη», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης.

Η συμμετοχή ή μη του κόμματος του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, μέχρι τις 5 Μαΐου.