Μητσοτάκης: «Αυξάνονται κατά 8% τα επιδόματα αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ»

«Η ανάπτυξη πρέπει να διευρύνει συνολικά τον δημόσιο πλούτο» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως αυξάνονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (αναπήρων) κατά 8% άμεσα.

Μητσοτάκης: «Αυξάνονται κατά 8% τα επιδόματα αναπηρίας του ΟΠΕΚΑ»

Πρόκειται για το τελευταίο μέτρο ενίσχυσης από μέρους της κυβέρνησης πριν τις εκλογές, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε λιγότερο από 45 μήνες και μέσα από αλλεπάλληλες κρίσεις, η Ελλάδα κατάφερε να χαράξει τις εθνικές ανάγκες στις συνθήκες της εποχής και να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, ώστε η χώρα μας να αποτελεί σήμερα την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης.

«Ρίξαμε τα ποσοστά της ανεργίας σχεδόν κατα 7 ποσοστιαίες μονάδες» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πολιτική μας δεν είναι απλά αναπτυξιακή αλλά και κοινωνικά δίκαιη» τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού και τις δράσεις ενισχύσεις των πολιτών.

Υπογράμμισε, επίσης, πως οι συνταξιούχοι είδαν για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, αυξήσεις κοντά στο 8%.

«Η εθνική οικονομία αυτά τα 4 χρόνια αναβαθμίστηκε 12 φορές και βρίσκεται σήμερα ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα» είπε επίσης ο ίδιος. Εξήγησε δε, πως η Ελλάδα έχει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη.

Η οικονομική στόχευση της κυβέρνησης ήταν ένα τρίγωνο που περιελάμβανε απο τη μια πλευρά τις ανταγωνιστικές αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, όπως το σχέδιο «Ελλάδα 2.0», παράλληλα από την άλλη, αφορούσε στην αλλαγή στο δημοσιονομικό μείγμα, και αυτό επιβεβαιώνεται καθώς μειώθηκαν παραπάνω από 50 φόρους, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υποσχέθηκε πως το 2023 η χώρα θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θα έρθει απο την ανάπτυξη και όχι την υπερφορολόγηση.

Και τόνισε πως η κυβέρνηση στόχευσε και πέτυχε την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι μέρος της λύσης και όχι το πρόβλημα, εξηγώντας ότι η χώρα μας προσελκύει πια επενδύσεις από όλο τον κόσμο.

Πηγή: cnn.gr