Τραγωδία στα Τέμπη: Η στιγμή που το Intercity περνά από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης

Έντονη συγκίνηση σε εργαζόμενους και επιβάτες κατά τη διέλευση της αμαξοστοιχίας από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη. Λουλούδια παραμένουν γύρω από τις ράγες για τους 57 νεκρούς από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Τραγωδία στα Τέμπη: Η στιγμή που το Intercity περνά από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης

Το πρώτο δρομολόγιο της γραμμής Αθήνα - Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί αυτή την ώρα η αμαξοστοιχία Intercity, 33 ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη εν μέσω συγκίνησης αλλά και ανησυχίας για την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Τη στιγμή που το Intercity περνάει από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη με τον οδηγό να "κόβει" ταχύτητα κατά τη διέλευσή της από το σημείο κατέγραψε βίντεο της ΕΡΤ.

Βαθιά συγκινημένοι εργαζόμενοι και επιβάτες έβλεπαν από τα παράθυρά τους το τρένο να περνά από τις ράγες που έχουν ακόμα γύρω τους λουλούδια για τους 57 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους πριν περίπου ένα μήνα.

Η πρώτη αμαξοστοιχία Intercity που πραγματοποίησε δρομολόγιο ήταν αυτή με τον αριθμό 882, η οποία ξεκίνησε στις 08:28 από το σταθμό Λαρίσης με προορισμό την Καλαμπάκα και μετέφερε 200 επιβάτες.

Σε αυτή επιβιβάστηκε ο υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης όπως επίσης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, ο οποίος εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Υποτονική ήταν η κίνηση και λίγα τα εισιτήρια στα πρώτα δρομολόγια. Στην πρώτη αμαξοστοιχία από τον σταθμό Λαρίσης με προορισμό τη Θεσσαλονίκη που εκτελεί το IC52 με ώρα αναχώρησης τις 10:28, επιβιβάστηκαν 80 άτομα, με ορισμένους από τους επιβάτες να δηλώνουν σοκαρισμένοι από το δυστύχημα και να μην μπορούν να διαχειριστούν τη διέλευση του τρένου από το σημείο της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια των τρένων ξεκίνησαν σήμερα, Δευτέρα (3/4) με μειωμένες ταχύτητες και κάποια επιπλέον μέτρα ασφαλείας, όπως την παρουσία δύο μηχανοδηγών στις αμαξοστοιχίες και δύο σταθμαρχών στους σταθμούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης.

Πηγή: news247.gr