Πάπας Φραγκίσκος: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του - Πότε θα πάρει εξιτήριο

Είναι βέβαιο πλέον ότι δεν θα χοροστατήσει στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών

Πάπας Φραγκίσκος: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του - Πότε θα πάρει εξιτήριο

Βελτιώνεται η κατάσταση του πάπα Φραγκίσκου, όπως πληροφορεί σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν, ύστερα από χορήγηση αντιβιοτικών.

Οι γιατροί διέγνωσαν στον ποντίφικα βρογχίτιδα, η οποία τις προηγούμενες ημέρες του προκάλεσε έντονο βήχα.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου Τζεμέλι της Ρώμης, θα πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες, αλλά είναι βέβαιο πλέον ότι δεν θα χοροστατήσει στη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων των Καθολικών, στις 2 Απριλίου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, 86 ετών, νωρίτερα σήμερα συμμετείχε στο εβδομαδιαίο γενικό ακροατήριο και φαινόταν καλά στην υγεία του.

Είναι γνωστό πως πάσχει από εκκολπωματίτιδα, μια πάθηση του παχέος εντέρου και υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης το 2021. Ο Πάπας έχει πυροδοτήσει συζητήσεις για το μέλλον του ως επικεφαλής της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αφού ορισμένα σχόλια φάνηκαν να δείχνουν ότι μπορεί να σκέφτεται να παραιτηθεί κάποια στιγμή.

Επίσης, έχει πρόβλημα με το γόνατό του και πολλές φορές εμφανίστηκε με μπαστούνι και αναπηρικό καροτσάκι στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ο Πάπας σε συνέντευξή του πριν από έναν χρόνο είχε πει ότι προτίμησε να μην κάνει χειρουργική επέμβαση στο γόνατό του επειδή δεν ήθελε να επαναληφθούν οι μακροχρόνιες αρνητικές παρενέργειες από την αναισθησία που υποβληθηκε μετά την επέμβαση του 2021.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, είχε αναφέρει ότι μπορεί να παραιτηθεί εάν κουραστεί πολύ για να συνεχίσει τον ρόλο.

Ερωτηθείς από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τι θα τον οδηγούσε στην παραίτηση, ο Πάπας προειδοποίησε για «μια κούραση που σε κάνει να μην βλέπεις τα πράγματα καθαρά. Έλλειψη σαφήνειας όσον αφορά στο να ξέρεις πώς να αξιολογείς τις καταστάσεις». Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας από τον Μάρτιο του 2013.

Πηγή: Cnn.gr