Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο. Ενδιαφέρον από Έλληνα μεγιστάνα

Το ακριβότερο σπίτι που πωλείται αυτή τη στιγμή στον κόσμο βρίσκεται στο Λονδίνο και διαθέτει 40 υπνοδωμάτια σε 8.840 τετραγωνικά μέτρα

Το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο. Ενδιαφέρον από Έλληνα μεγιστάνα

Η έπαυλη του 19ου αιώνα που αποκαλείται και «βρετανικός Λευκός Οίκος» αναζητά αγοραστή που να είναι διατεθειμένος να ξοδέψει 300 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για το Holme, ένα ιστορικό ακίνητο που σχεδιάστηκε το 1818 από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Decimus Burton. Ο James Burton, συγγενής του αρχιτέκτονα και εύπορος κατασκευαστής ακινήτων της εποχής, έζησε στην τεράστια έπαυλη, η οποία βρίσκεται στο Regent Park και διαθέτει θέα στη λίμνη και τεράστιους καταπράσινους κήπους.

Μεγιστάνας ελληνικής καταγωγής ο Nick Candy με την σύζυγό του Holly Valance
Το ακίνητο ανήκε εδώ και 30 χρόνια σε μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, όμως η λήξη ενός δανείου ύψους 180 εκατ. δολαρίων σημαίνει ότι θα αλλάξει χέρια, μαζί με ένα ιδιωτικό αεροπλάνο αλλά και μία κατοικία στη Νέα Υόρκη. Η πώληση του Holme θεωρείται ο απλούστερος και συντομότερος τρόπος για να αποπληρωθεί το δάνειο, και οι Knight Frank και Beauchamp Estates να έχουν αναλάβει να βρουν αγοραστή.

Με τιμή πώλησης 300 εκατ. δολαρίων, η έπαυλη αυτή είναι το ακριβότερο σπίτι στον κόσμο, ξεπερνώντας τα 250 εκατ. δολάρια του ρετιρέ στον ουρανοξύστη Central Park Tower στη Νέα Υόρκη.


Εάν το ακίνητο πουληθεί στα 300 εκατ. δολάρια, θα είναι η ακριβότερη αγοραπωλησία στην ιστορία του Λονδίνου, καθώς το προηγούμενο ρεκόρ διαμορφώθηκε στα 252 εκατ. δολάρια.

Το Holme απευθύνεται στους πλουσιότερους κατοίκους του Λονδίνου, αλλά και σε εύπορους ξένους που τα τελευταία χρόνια εγκαθίστανται στην πόλη.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ανάμεσα στα άτομα που είδαν την έπαυλη είναι ο ελληνικής καταγωγής Βρετανός μεγιστάνας των ακινήτων, Nick Candy.

Ο Nick Candy και ο νεότερος αδερφός του Christian, παιδιά μιας Ελληνοκύπριας μητέρας και ενός πατέρα που είναι μισός Ιταλός, είναι κατασκευαστές πολυτελών ακινήτων στη Βρετανία με περιουσία που υπολογίζεται στο 1,5 δισ. στερλίνες.


Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν τη δραστηριότητά τους στο real estate με 6.000 στερλίνες δανεικές από τη γιαγιά τους. Αγόρασαν το πρώτο του ακίνητο το 1995, ένα μικρό διαμέρισμα στο Earl’s Court του Λονδίνου, το οποίο πούλησαν έπειτα από 18 μήνες, βγάζοντας κέρδος 50.000 στερλινών.Σήμερα, η αυτοκρατορία των πολυτελών ακινήτων τους περιλαμβάνει τα One Hyde Park και NoHo Square. Στο One Hyde Park του Knightsbridge διαμένουν μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η εταιρεία τους, που ονομαζόταν Candy & Candy, μετονομάστηκε σε Candy Property το 2018, καθώς ο Nick είναι πλέον ο μοναδικός ιδιοκτήτης.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας, που είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Holly Valance, ήταν πρόσφατα ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές της Chelsea, όταν ο Roman Abramovich έβαλε πωλητήριο στην ομάδα, μετά το ξέσπαμα του πολέμου στη Ουκρανία.

Στοιχεία αντλήθηκαν από moneyreview.gr