Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη αντίδραση του μετά την επίθεση

Με ένα tweet σχολίασε την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης, ευχαριστώντας το προσωπικό του «Ευαγγελισμού» και όσους του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση αλλά και καταδεικνύοντας ως υπεύθυνους «μπράβους της νύχτας», που, όπως έγραψε, «επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο». 

Γιάνης Βαρουφάκης: Η πρώτη αντίδραση του μετά την επίθεση

Ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης έγραψε:

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια.

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Twitter.

Να σημειωθεί ότι, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25 περικυκλώθηκε από περίπου 20-30 άτομα και ένας εξ αυτών τον χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να εισαχθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με κάταγμα ρινικής χώρας, όπου και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ του προτάθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο αλλά αρνήθηκε και έφυγε.

Πηγή: cnn.gr