Τραγωδία στα Τέμπη: Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστοί οι δρόμοι

Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη

Τραγωδία στα Τέμπη: Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας - Κλειστοί οι δρόμοι

Δεκάδες χιλιάδες κόσμου έχουν συγκεντρωθεί ήδη στα Προπύλαια και σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας για την μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη, στο πλαίσιο της σημερινής απεργίας.

Η συγκέντρωση απλώνεται από την Ομόνοια ως το Σύνταγμα ενώ συνεχώς καταφθάνει κόσμος

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος που βρισκόταν η κεφαλή της. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 14 προσαγωγές διαδηλωτών, στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων.

Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται ομιλίες από το βήμα της απεργιακής συγκέντρωσης, ενώ προηγουμένως τηρήθηκε από τους συγκεντρωμένους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Μεγάλες συγκεντρώσεις είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, όπως στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη.

Λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων και πορειών διαμαρτυρίας προς την Βουλή, που θα πραγματοποιήσουν συνδικάτα και εργατικά κέντρα στις 12.30 μμ, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη, στην οδό Πανεπιστήμιου και στην οδό Σταδίου.

Πηγή: skai.gr