Κλήση Λαφαζάνη στην Ασφάλεια για οπλοφορία

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κλήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής αντιμετωπίζοντας κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

Κλήση Λαφαζάνη στην Ασφάλεια για οπλοφορία

Η κλήση του κου Λαφαζάνη έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και αφορά το τις ενέργειές του κατά των πληστειριασμών.

Σε γραπτή του δήλωση ο ίδιος δηλώνει αηδιασμένος για την κλήση του, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος διώκεται μετά τις πολιτικές διώξεις της Χούντας. Ακόμα αναφέρεται σε «πρακτικές που εφαρμόζονται μόνο στην Τουρκία».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με αισθήματα αηδίας και ντροπής για το κατάντημα αυτής της χώρας παρέλαβα σήμερα κλήση απολογίας από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα, άκουσον - άκουσον, το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Μια κυβέρνηση που ξεπουλά τον τόπο και έφτασε στο σημείο να μεταβιβάζει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία μνημεία για εκποίηση στο υπό ξένη διοίκηση Υπερταμείο. Μια κυβέρνηση πολιτικών υπαλλήλων της ακραίας υποτέλειας και αποικιοποίησης της χώρας που έχει καταντήσει πιόνι στα χέρια αδίστακτων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Μια κυβέρνηση που έχει καταλύσει στην ουσία τη δημοκρατία και κυβερνά με τα ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο.

Είναι τραγικό, όχι για μένα αλλά για τη χώρα, ότι είμαι ο πρώτος επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος στη μεταπολίτευση, ο οποίος καλείται σε απολογία με καθαρά πολιτικές κατηγορίες, οι οποίες αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα και οι οποίες, με μεγάλη δόση ειρωνείας, απευθύνονται σε βάρος μου από το τμήμα, τάχα, Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας.

Πρόκειται για πρωτοφανείς πρακτικές που εφαρμόζονται μόνο στην Τουρκία. Διαβεβαιώνουμε τους πλαστογράφους, μισαλλόδοξους, καρεκλοθήρες της εξουσίας (..) ότι δεν θα τρομοκρατήσουν κανέναν και ότι τα μακάβρια αντιδημοκρατικά σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό».

Θυμηθείτε την δράση του κου Λαφαζάνη, όταν είχε ανέβει με σκάλα πάνω σε κλούβα των ΜΑΤ.