Τέμπη: Νέα προθεσμία έλαβε ο σταθμάρχης - Την Κυριακή η απολογία του

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρτζίδης, ζήτησαν αναβολή, καθώς υπήρχαν μέσα στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαν λάβει γνώση

Τέμπη: Νέα προθεσμία έλαβε ο σταθμάρχης - Την Κυριακή η απολογία του

Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε για να απολογηθεί ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Θα απολογηθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρτζίδης, ζήτησαν αναβολή, καθώς «υπήρχαν μέσα στην ανάκριση νέα στοιχεία, για τα οποία δεν είχαμε λάβει γνώση, ήταν πρόσφατα και μας υποχρέωσε εξαιτίας της πολύ μεγάλης σοβαρότητας της υποθέσεως να ζητήσουμε νέα προθεσμία και η ανάκριση θα ξεκινήσει αύριο».

Παράλληλα, τόνισε πως ο πελάτης του θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «είναι πολύτιμη η δουλειά των ΜΜΕ και χωρίς την βοήθεια της δημοσιογραφικής έρευνας αυτή η υπόθεση δεν θα έπαιρνε τον δρόμο που έπρεπε να πάρει».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά την ανεύρεση του μαύρου κουτιού, μιας από τις δύο αμαξοστοιχιών -δεν έχει γνωστό ποια-, το οποίο βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (3/3).

Ο σταθμάρχης Λάρισας διώκεται πλέον σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος έχει αποδεχθεί κατά το δικηγόρο του το «μέρος της ευθύνης που του αναλογεί».

Ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, καθώς η ποινική δίωξη σε βάρος του αφορά σε ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ως αποτέλεσμα θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια.

Πηγή: Cnn.gr