Τραγωδία στα Τέμπη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Τραγωδία στα Τέμπη: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Συνεχίζεται η έρευνα των ανθρώπων της πυροσβεστικής στο σημείο που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα, προκειμένου να εντοπίσουν όσους αγνοούνται.

Η πυροσβεστική προχώρησε στον τεμαχισμό του τρίτου βαγονιού, εκεί όπου βρέθηκαν άλλες δύο σοροί. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 47.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο οι πυροσβέστες ελπίζουν ότι όσο προχωρούν προς το τρίτο βαγόνι του τρένου ίσως βρεθεί κάποιος επιζών.

Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο, ενώ 57 παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων έξι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνθρωποι ηλικίας από 21 έως 26 ετών. Τρία παιδιά, ένας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και δύο κοπέλες στο Πανεπιστημιακό, είναι σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επικρατούν σκηνές απόγνωσης. Πάνω από 50 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και υποβάλλονται σε εξέταση DNA, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των θυμάτων. Σήμερα αναμένεται να έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς ολόκληρο κλιμάκιο βρίσκεται στη Λάρισα για αυτό το σκοπό. Είναι το ίδιο κλιμάκιο επιστημόνων όπου είχαν προβεί στην ταυτοποίηση των θυμάτων από την τραγωδία στο Μάτι.