Τραγωδία στα Τέμπη: Συνεχίζεται η επιχείρηση στα συντρίμμια (vid)

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο.

Τραγωδία στα Τέμπη: Συνεχίζεται η επιχείρηση στα συντρίμμια (vid)

Με το πρώτο φως της μέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις έρευνας στο σημείο που συγκρούστηκαν τα δύο τρένα στα Τέμπη και είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 50 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο, ενώ 57 παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων έξι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επικρατούν σκηνές απόγνωσης. Πάνω από 50 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και υποβάλλονται σε εξέταση DNA, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των θυμάτων.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το ηχητικό ντοκουμέντο από τον μοιραίο διάλογο μεταξύ του σταθμάρχη και του μηχανοδηγού, λίγο πριν τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

Σε ολόκληρη τη χώρα έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος, ενώ οι σημαίας κυματίζουν μεσίστιες. Παράλληλα σύμφωνα με το κράτος τα αδικοχαμένα θύματα θα κηδευτούν δημοσία δαπάνη.