Εκλογές 2023: Σενάριο για κάλπες 9 Απριλίου, οι ημερομηνίες που «κλειδώνουν»

Ένα σενάριο που «παίζει» πολύ δυνατά πλέον είναι οι εκλογές 2023 την Κυριακή 9 Απριλίου, με συγκεκριμένες ημερομηνίες να «κλειδώνουν» ενόψει της προσφυγής στις κάλπες.

Εκλογές 2023: Σενάριο για κάλπες 9 Απριλίου, οι ημερομηνίες που «κλειδώνουν»

Ένα σενάριο που «παίζει» πολύ δυνατά πλέον είναι οι εκλογές 2023 την Κυριακή 9 Απριλίου, με συγκεκριμένες ημερομηνίες να «κλειδώνουν» ενόψει της προσφυγής στις κάλπες.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 7 Μαρτίου αναμένεται να ψηφιστεί το τελευταίο νομοσχέδιο της Βουλής και την ερχόμενη ημέρα, Τετάρτη 8 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα ζητήσει την «διάλυση» της Βουλής από την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Έτσι, θα μεσολαβεί ακριβώς ένας μήνας και μία ημέρα για τις κάλπες της Κυριακής 9 Απριλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν με απλή αναλογική.

Όσον αφορά το βράδυ των εκλογών, τα αποτελέσματα θα υπάρχουν από νωρίς, όπως ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, προσθέτοντας ότι «μέχρι τις 12 το βράδυ θα έχουμε σταυρούς, θα ξέρουμε ποιοι εκλέγονται βουλευτές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το απόγευμα της Τρίτης, ανέφρε μεταξύ άλλων πως η ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες δεν θα αργήσει και πολύ.

Πηγή: dikaiologitika.gr