ΗΠΑ: Σκέφτονται την απαγόρευση του Tik Tok λόγω Κίνας

Ανησυχία στο Κογκρέσο ότι η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να έχει πρόσβαση σε δεδομένα μέσω του Tik Tok.

ΗΠΑ: Σκέφτονται την απαγόρευση του Tik Tok λόγω Κίνας

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Αμερικανικής Γερουσίας Τσακ Σούμερ δήλωσε ότι αξίζει να εξεταστεί η απαγόρευση του TikTok από τις ΗΠΑ, επικαλούμενος την κινεζική ιδιοκτησία της εταιρείας πίσω από την πλατφόρμα.

Μια ομάδα βουλευτών της Γερουσίας επανέφερε πρόσφατα τη συζήτηση για τη νομοθεσία για την απαγόρευση του TikTok στις ΗΠΑ ως απάντηση στην ανησυχία ότι τα δεδομένα που συλλέγει θα μπορούσαν να καταλήξουν στην κινεζική κυβέρνηση.

«Είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί», είπε ο Σούμερ στο ABC την Κυριακή. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχει κινεζική ιδιοκτησία της εταιρείας που κατέχει το TikTok. Και υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στην Επιτροπή Εμπορίου που το εξετάζουν αυτή τη στιγμή. Θα δούμε που θα βγουν».

Ένα παρόμοιο μέτρο απέτυχε να περάσει στο τελευταίο Κογκρέσο. Η ανανεωμένη προσπάθεια είναι πιθανό να προκαλέσει την αντίθεση από το λόμπι της τεχνολογίας και να φέρει τους νομοθέτες απέναντι σε εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας, κυρίως νεαρής ηλικίας.

Μια σειρά από νομοσχέδια κατά του TikTok εισήχθησαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά ο Σούμερ , ο οποίος ήταν επικριτικός για το TikTok στο παρελθόν, δεν έχει υποστηρίξει ένα συγκεκριμένο μέτρο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TikTok, Σου Ζι Τσιου, πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής στις 23 Μαρτίου.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της TikTok, Βανέσα Πάππας, είπε σε ακρόαση στη Γερουσία τον Σεπτέμβριο ότι η εταιρεία έχει αυστηρούς ελέγχους σχετικά με την πρόσβαση στα δεδομένα και το πού αποθηκεύονται και ότι δεν θα έδινε αυτά τα δεδομένα στην κινεζική κυβέρνηση.

naftemporiki.gr