«Λευκά Κράνη»: «Ο ΟΗΕ δεν έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία»

Τα «Λευκά Κράνη» καταγγέλλουν τον ΟΗΕ για μη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη σεισμόπληκτη Συρία.

«Λευκά Κράνη»: «Ο ΟΗΕ δεν έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία»

Τα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησαν τα «Λευκά Κράνη», η οργάνωση πολιτικής προστασίας που δραστηριοποιείται στις ελεγχόμενες από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες περιοχές της Συρίας, σχετικά με την μη παροχή της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας σε αυτές τις επαρχίες. Σημειώνεται ότι και οι συγκεκριμένες επαρχίες επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό από τους σεισμούς της Δευτέρας.

Ο Ράεντ αλ Σάλεχ είπε ότι η περιοχή αυτή δεν έχει λάβει καμία βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη από την Δευτέρα. Εξήγησε ότι τα έξι φορτηγά που πέρασαν στη Συρία χθες Πέμπτη ήταν ο τακτικός ανεφοδιασμός της περιοχής, που είχε καθυστερήσει. «Τα φορτηγά που μπήκαν χθες είναι το κομβόι που ήταν προγραμματισμένο για την Δευτέρα αλλά καθυστέρησε λόγω του σεισμού», είπε στους δημοσιογράφους, μέσω βιντεοσύνδεσης από το Ιντλίμπ. «Μέχρι τώρα δεν έχει φτάσει βοήθεια από τον ΟΗΕ στη βορειοδυτική Συρία ως ανταπόκριση στον σεισμό», πρόσθεσε.

Ο Σάλεχ χαρακτήρισε «καταστροφική» την αντίδραση του ΟΗΕ και είπε ότι ο Οργανισμός θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη από τον συριακό λαό για την έλλειψη βοήθειας». Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα να σχολιάσει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, που είναι επίσης υπηρεσία του ΟΗΕ, ανέφερε ότι 14 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησαν από την τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ και πέρασαν στη Συρία, νωρίτερα σήμερα. Τα φορτηγά έχουν προορισμό την πόλη Ιντλίμπ (ελέγχεται από τους αντάρτες) και μεταφέρουν θερμάστρες, σκηνές, κουβέρτες και άλλα είδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ