Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέα επιδείνωση - Πού αναμένεται να χιονίσει

Επί ποδός παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για τη νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα».

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Νέα επιδείνωση - Πού αναμένεται να χιονίσει

Επί ποδός παραμένει ο κρατικός μηχανισμός για τη νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», που προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, επαναλαμβάνοντας την αυστηρή σύσταση προς τους πολίτες για δραστική μείωση των μετακινήσεων.

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη νέα και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ ανακοινώθηκαν ματαιώσεις στα δρομολόγια των τρένων.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία, στον βόρειο και βορειοανατολικό τομέα της Αττικής, καθώς και αρκετά σχολεία σε άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου, αλλά και στις περιφέρειες που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Από τις 10.00 θα λειτουργήσει το Δημόσιο στις πληγείσες περιοχές, ενώ στις 11:00 θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στη βόρεια, βορειοδυτική και βορειοανατολική Αττική.

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03 Φεβρουαρίου επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται ήδη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Ειδικά για την Αττική αναμένεται χιονόνερο ή χιόνι, ενώ κατά περιόδους στις βορειότερες περιοχές θα υπάρχει πρόσκαιρη ένταση των χιονοπτώσεων οπότε τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή ύφεση των φαινομένων.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες). Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο έως τις μεσημβρινές ώρες.

Πηγή: ertnews.gr