Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα - Διακοπή και στη Λ. Πάρνηθας

Έκλεισε η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ διακοπή κυκλοφορίας προέκυψε και στη Λεωφόρο Πάρνηθας.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα - Διακοπή και στη Λ. Πάρνηθας

Έκλεισε το ρεύμα κυκλοφορίας της εθνικής οδού από τη Λαμία προς την Αθήνα λόγω της έντασης της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» στη Στερεά Ελλάδα. Τα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Υλίκης και της Θήβας και έτσι τα αυτοκίνητα τα οποία κινούνται από Λαμία προς Αθήνα στην περιοχή του Κάστρου, και εκτρέπονται προς τη Λιβαδειά για να συνεχίσουν από εκεί προς τη Θήβα και την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό «δίνουμε μία μεγάλη μάχη να κρατήσουμε ανοιχτό το εθνικό δίκτυο όπως επίσης και τους βασικούς δρόμους της Εύβοιας της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας. Μία μάχη που ξεκίνησε το ξημέρωμα και ελπίζουμε σε μία ύφεση τις επόμενες ώρες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους δρόμους ανοιχτούς».

Σημειώνεται ότι ήδη αποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Σε ότι αφορά τη Βοιωτία μέχρι το βράδυ αναμένεται να εκδοθούν αποφάσεις από τους Δημάρχους για ορισμένες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία και το ίδιο αναμένεται να ύπαρξη και για τη Φωκίδα καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλο το νομό.

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθας

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η Τροχαία Αττικής προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθας από το ύψος της ταβέρνας με την επωνυμία «Αρχοντικό» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάρνηθα.

naftemporiki.gr