ΗΠΑ: Κατέρριψαν το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας

«Θα το φροντίσουμε» είχε δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν νωρίτερα σήμερα, αναφερόμενος στο θέμα του κατασκοπευτικού μπαλονιού της Κίνας. Λίγες ώρες αργότερα, φάνηκε τι εννοούσε.

ΗΠΑ: Κατέρριψαν το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας

Έπειτα από ένα διπλωματικό – κατασκοπευτικό θρίλερ που διάρκεσε ημέρες και έμοιαζε βγαλμένο από ταινία, οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν τελικώς όπως έγινε γνωστό σήμερα το κατασκοπευτικό κινεζικό μπαλόνι που είχε εντοπιστεί να πετά πάνω από τις ΗΠΑ τα τελευταία 24ωρα προκαλώντας διπλωματική κρίση στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Πεκίνου.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ είχε δώσει εντολή νωρίτερα σήμερα να σταματήσουν οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις αεροσκαφών σε τρία αεροδρόμια στη Βόρεια και στη Νότια Καρολίνα με στόχο, όπως αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση, «να στηριχθεί το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια εθνικής ασφάλειας».

Αμερικανικά ΜΜΕ, στην προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν αυτήν την ανακοίνωση, είχαν υποστηρίξει ότι ενδεχομένως να ακολουθούσε μια επιχείρηση για την κατάρριψη του κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού… όπως και έγινε.

Το αερόστατο, το οποίο πέρασε πέντε ημέρες ταξιδεύοντας σε μια διαγώνια νοτιοανατολική διαδρομή από το Αϊντάχο προς τη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα, βρισκόταν πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι New York Times.

«Θα το φροντίσουμε» είχε δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα, αναφερόμενος στο θέμα του κατασκοπευτικού μπαλονιού της Κίνας. Λίγες ώρες αργότερα, φάνηκε τι εννοούσε.

πηγή: kathimerini